Designern och illustratören Emma Fällman men en examen från programmet Grafisk Design på Berghs School of Communication i Stockholm har skapat en helt underbar och lite annorlunda kollektionen silkessjalar som en hyllning till sitt norrländska ursprung. Emma vill lyfta fram den norrländska naturen och inspirationen kommer främst från detaljerade mönster i naturen, flora och fauna och kontrasterna som uppstår när det vackra och sköra möter det råa. Samtliga sjalar är tillverkas i Italien i 100 % silke.

Något som är extra kul med Emma är att hon i januari 2016 vann designpriset Formex Formidable under Formex mässan och hon får priset för hennes grafiskt expressiva form på lyxiga sidensjalar.

Juryns motivering: Emma Fällmans Totem tiger står för styrka, mod och skönhet. Och hennes kakadua representerar positiv förändring. Det här är ung svensk form med attityd. Med ett bildspråk som andas både storstadens tatueringar och allmoge i en spännande mönsterkavalkad. Det väcker tigern i oss.

Emma kommenterar vinsten så här: Att vinna Formex Formidable är en ära och ett fint erkännande. Det betyder mycket att få den här utmärkelsen när man är så nystartad som jag. Det motiverar och uppmuntrar mig att våga satsa på design i egen produktion, säger Emma Fällman.

Formex Formidable 2015
Föremål: Sidensjalar, Designer: Emma Fällman, Företag: Emma Fällman Studio

+
Slut i lager
1 900 kr
2 250 kr